Rotterdammer (21) aangehouden voor beschieting Poolse supermarkt in Rotterdam-West

De Poolse winkel die zondagavond in Rotterdam-West doelwit was van een beschieting, is maandagavond opnieuw beschoten. Het gaat om een supermarkt op de Franselaan. De politie heeft dinsdagochtend een 21-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte van de beschieting op maandagavond. Burgemeester Aboutaleb heeft per direct de winkel voor twee weken laten sluiten.

Meerdere omwonenden maakten maandag rond 22:30 uur melding dat er geschoten was. Hoeveel keer dat was, is niet duidelijk, de aantallen lopen in de getuigenverklaringen uiteen. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er kogelhulzen gevonden. Niemand raakte gewond bij de beschieting.

De politie heeft dinsdagochtend een verdachte aangehouden, nadat getuigen vertelden dat er na de beschieting een auto was weggereden en zelfs een kenteken konden noemen. Via het kenteken kwam de politie bij de 21-jarige verdachte uit Prinsenland uit.

“De kogelgaten zijn best groot”, zegt verslaggever Maikel Coomans dinsdagmorgen. “Tussen de bierflesjes die afgebeeld zijn op de ruit en de worst zit een kogelgat. Er is waarschijnlijk van dichtbij geschoten.”

De winkel werd zondag ook beschoten. Agenten die ter plaatse kwamen, vonden toen in de ruiten twee kogelgaten. De eigenaar van de winkel liet weten niet te weten wie er achter de beschieting zat. Hij wordt niet bedreigd, zei hij.

 

Vanwege de beschietingen en het gevaar dat daar uit volgt voor de omgeving heeft burgemeester Aboutaleb de winkel maandagavond laat voor twee weken gesloten. “Een gek beschiet mijn zaak en ik moet dicht”, zegt de eigenaar die nog in het buitenland is.

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...