Het Prinsenhoofd met op de achtergrond de Wilhelminakade en de Cruise Terminal, 1971

De naam Prinsenhoofd is gegeven aan de westelijke punt van het Noordereiland en herinnert aan het bezoek van de koninklijke familie in 1874. Het oude Prinsenhoofd is in verband met de aanleg van de metro weggegraven. Thans draagt de groenstrook bij de Meeuwenstraat deze naam.
De Wilhelminakade droeg vóór het bezoek van de vorstinnen Emma en Wilhelmina op 30 mei 1891 de naam Prinsessekade. Bij dit bezoek werd door koningin Wilhelmina in het westelijk einde van deze kade een gedenksteen geplaatst. Gedurende de oorlogsjaren 1942 tot 1945 heette de kade Stieltjeskade.
De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...