Het NN North Sea Jazz Festival kan ook in 2021 geen doorgang vinden. Mojo maakte donderdag bekend dat het festival wordt verplaatst naar 8, 9 en 10 juli 2022.

John Legend zou op 8 juli het openingsconcert verzorgen. De organisatie onderzoekt nog of het mogelijk is hem in 2022 op dezelfde datum te laten optreden.

De organisatie heeft de moeilijke beslissing volgens Mojo moeten nemen, omdat duidelijk is geworden dat het niet mogelijk is om in juli een volwaardig North Sea Jazz te organiseren. “Hoewel er volop gunstige ontwikkelingen zijn op het gebied van vaccinaties en sneltesten, blijven er te veel onzekerheden”, stelt festivaldirecteur Jan Willem Luyken.

“Niet in het minst is het neerzetten van een sterk internationaal programma met Amerikaanse artiesten een te grote uitdaging. Om niet nog langer iedereen, met name het publiek, in onzekerheid te houden, kiest het festival ervoor om de knoop door te hakken.”

Het is het tweede jaar dat North Sea Jazz door corona niet doorgaat. “Twee jaar op rij geen NN North Sea Jazz is een bittere pil voor iedereen: publiek, artiesten, leveranciers, crew, partners en de organisatie zelf. Maar het is de juiste beslissing. We hebben lange tijd goede hoop gehad en verschillende alternatieve scenario’s bekeken, waaronder een editie in het najaar.” Een enquête onder het vaste publiek gaf de doorslag. “Een overweldigende meerderheid sprak zijn voorkeur uit voor verplaatsen naar 2022. Dat is dan ook waar we nu vol op gaan inzetten.”

Tickets voor het festival in Rotterdam blijven geldig voor de volgende editie of kunnen teruggegeven worden.