Discord wil mogelijk zijn chatdienst verkopen. Het bedrijf zou met Microsoft in gesprek zijn over een overname ter waarde van 10 miljard dollar (8,3 miljard euro), meldt persbureau Bloomberg dinsdag.

Discord is een populaire chatapp onder gamers. In besloten groepen kunnen ze met elkaar chatten en bellen, bijvoorbeeld om beter te communiceren tijdens het spelen van een online spel. Tijdens de streamingsessies kunnen gebruikers ook met elkaar praten.

VentureBeat meldde maandag al dat Discord verschillende partijen zou hebben benaderd voor een eventuele overname. De site schreef op basis van een bron binnen het bedrijf dat de onderhandelingen met één partij al vergevorderd waren.

Zeker is de deal tussen Discord en Microsoft nog niet, want een gang naar de beurs zou ook tot de mogelijkheden behoren. Dat ligt volgens bronnen binnen het bedrijf echter niet voor de hand.