Oorlogsschip liggend aan de Boompjes, tijdens de werkstaking in 1900

Uit de Maasbode van 12 juli 1900:
Technisch, dat moet erkend, werkt de federatie zeer precies. De posten worden geregeld betrokken en afgelost, de vergaderingen worden met veel regelmaat in elkaar gezet, voor sprekers wordt gezorgd, agenten worden naar alle hoeken van het land gezonden, om de sjouwers en polderwerkers aan te sporen toch geen bootwerk in Rotterdam te komen verrichten, noch in hunne woonplaats booten, oorspronkelijk voor Rotterdam bestemd, te lossen enz. Kortom, op het kantoor aan de Lombardstraat zitten menschen met organiseerend talent.
Op poëtische wijze willen zij ‘onderkruipers’ bewegen zich voortaan den beter klinkenden naam van staker waardig te maken. Zoo lazen we op een muur aan de Boompjes de volgende versregelen: In Rotterdam beleeft men rare zaken, De laffen blijven werken, de flinken blijven staken.
De foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit de Maasbode van 12 juli 1900.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...