Video’s waarin zogenaamd dieren worden gered, zijn binnenkort niet meer welkom op YouTube, schrijft de Britse krant The Times. YouTube treedt harder tegen deze video’s op, omdat de populariteit van filmpjes waarin reddingen in scène worden gezet stijgt.

In de video’s worden bijvoorbeeld puppy’s bij een roofdier als een slang gezet, waarna ze net op tijd worden gered. YouTube-topman Colin Goulding zegt dat er binnen enkele weken een verbod zou worden ingevoerd. Hij spreekt van een “verontrustende trend waarbij mensen dieren in gevaarlijke situaties plaatsen en vervolgens de redding filmen”.

Het videoplatform ligt vanwege de video’s al langer onder vuur bij dierenwelzijnsorganisaties. Volgens hen zou het bedrijf niet streng genoeg optreden tegen de video’s waarin dieren ernstig worden mishandeld.