Feyenoord gaat meedoen aan Eredivisie Vrouwen

Feyenoord doet vanaf komend seizoen mee aan de Eredivisie Vrouwen. De club doet dat met hetzelfde budget als momenteel beschikbaar is voor het vrouwenelftal.

“Dit is de logische vervolgstap van vier jaar hard werken,” zegt technisch directeur Frank Arnesen. “Ik denk dat iedereen het erover eens is dat een topclub als Feyenoord in de Eredivisie Vrouwen thuishoort. Nu we van de KNVB de kans krijgen om komend seizoen toe te treden, moeten we die als club pakken. Daarbij beginnen we bescheiden en houden we de kosten gelijk aan die van dit seizoen. Zo bouwen we gestaag aan een lichting Feyenoord Vrouwen die uiteindelijk mee moet gaan doen om de prijzen.”

Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord, kijkt ernaar uit om op het hoogste niveau uit te komen. “In 2019 wilden we binnen twee jaar naar de Eredivisie Vrouwen, dus het is mooi dat we die belofte waar hebben kunnen maken. Jongens kunnen al sinds jaar en dag dromen van een optreden in Feyenoord 1 en vanaf volgend seizoen is diezelfde droom reëel voor duizenden meiden. Dat is ook wat Feyenoord moet zijn: een club waar iedereen, man én vrouw, zich mee kan identificeren.”

 

Lange aanloop naar de eredivisie

 

Vier jaar geleden begon Feyenoord een sociaal-maatschappelijk project onder de vlag van de Feyenoord Foundation om meidenvoetbal in Rotterdam te stimuleren. Dat mondde in seizoen 2017-2018 uit in de inschrijving van twee teams voor de competities van de KNVB.

Sinds 2019 heeft de club ook een beloftenelftal, dat zich op landelijk niveau meet met verschillende andere profclubs. Vanaf september 2020 maken de drie vrouwenteams van Feyenoord (MO14, MO16, Beloften) officieel onderdeel uit van Feyenoord Academy en worden de wedstrijden gespeeld op de velden van Varkenoord. Komend seizoen zal Varkenoord ook de thuisbasis zijn voor Feyenoord Vrouwen 1.

Komende vrijdag zal Manon Melis bij ons te gast in de voetbaltalkshow FC Rijnmond om verder te praten over de start van Feyenoord in de Eredivisie Vrouwen.

Rijmond.nl

No votes yet.
Please wait...