Streamingdienst Spotify heeft Betty Labs, de maker van de audiochatapp Locker Room, overgenomen. Die app biedt sportfans de mogelijkheid om live met elkaar te praten over sportwedstrijden.

Spotify mikt erop dat het bedrijf iets extra’s kan bieden door de chats ook later beschikbaar te maken als een soort podcasts. Locker Room blijft als een aparte app werken, maar krijgt wel een nieuwe naam en moet een breder publiek dan alleen sportfans gaan bereiken.

Audiochatapps zijn de afgelopen tijd snel populair geworden. De start-up Clubhouse, die alleen op uitnodiging werkt en alleen voor Apple-apparaten beschikbaar is, groeide snel.

Discord, dat zich vooral op gamers richt, zou op het punt staan overgenomen te worden door Microsoft, voor rond de 10 miljard dollar (8,5 miljard euro). Twitter kwam al met een eigen concurrent en Facebook zou daar ook aan werken.