Het Kruisplein bij het hertenkamp met verderop het Stationsplein, 1982

Uit het Vrije Volk van 9 augustus 1974:
De eerste bewoners van het hertenkamp aan het Weena zijn gearriveerd: een hertebok en vier hindes (uit het Kralingse bos) een pony en twee ezels (van de .kinderboerderij De Kraal). Verwacht worden nog wat kleine geitjes, bokken en schapen. De boswachter van het Kralingse bos en de politie zijn belast met de bewaking.
„Want” aldus de heer Van Brandwijk van het hertenkamp in het Kralingse bos, „het is een angstige zaak, die dieren in de stad.” Hij doelt hiermee speciaal op de voedergewoonten van het Nederlandse publiek, dat als dessert na een halfje brood de dieren menigmaal een plastic zakje aanbiedt. „En dat is absoluut dodelijk,” aldus, de heer Van Brandwijk.
De uitlaatgassen van het razende verkeer op het Weena ziet hij als een veel minder groot gevaar. „Jarenlang heeft langs de uitvalsweg naar Utrecht (de Korte Kade) ons hertenkamp gestaan en de beesten hebben daarvan nooit schade ondervonden.”
In ieder geval vertellen de borden bij het Weena-kamp: „Denk aan ons leven en uw plezier.” Rotterdam promotion, dat het idee voor het kamp lanceerde, is dus ook gewaarschuwd.
De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 9 augustus 1974
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...