Een exemplaar van een Super Mario Bros-game voor de NES is vrijdag voor een recordbedrag van 660.000 dollar (ruim 561.000 euro) verkocht op een veiling. Het is daarmee het duurste spel ooit verkocht, meldt CNET.

De game werd vrijdag verkocht bij het Amerikaanse veilinghuis Heritage Auctions. Die dag gingen verschillende klassieke videogames onder de hamer, maar Super Mario Bros bracht verreweg het meeste geld op.

Een koper kocht de game voor maar liefst 660.000 dollar. Het ging om een ongeopend exemplaar van het spel Super Mario Bros, dat uitgebracht werd in 1985 op het Nintendo Entertainment System (NES). Het zou de vierde versie van het spel zijn die ooit is gemaakt.

Nog nooit eerder werd er een game voor zoveel geld verkocht, meldt Heritage Auctions. Het vorige record stond overigens ook op naam van een Mario-spel: in november werd nog een Super Mario Bros 3-spel geveild voor 156.000 dollar (bijna 133.000 euro).