LG overweegt om smartphonemarkt te verlaten

LG Electronics doet het de laatste tijd niet goed op het gebied van smartphones. De smartphonedivisie was de laatste vijf jaar verlieslatend en zou tijdens deze periode wel 3,75 miljard euro verlies hebben gedraaid. In december heeft de fabrikant aangekondigd dat de productie van de lager gesegmenteerde modellen zal worden uitbesteed. Geruchten dat de afdeling in gevaar zou zijn, werden ontkend.


In september introduceerde LG de opmerkelijke Wing met zijn draaibare tweede scherm.

Uit een intern bericht van ceo Kwon Bong-seok blijkt dat men nu toch overweegt om uit de smartphonemarkt te stappen. Hij benadrukt wel dat er geen banen in gevaar zouden zijn. Volgens een verklaring van LG aan The Korea Herald heeft het bedrijf moeite om te concurreren met de andere fabrikanten. “Het is tijd om een harde beslissing te nemen. Alle mogelijke maatregelen worden overwogen, waaronder het verkleinen, verkopen of stopzetten van de smartphonetak.”

Het valt af te wachten welke keuze er wordt genomen. In de wandelgangen wordt beweerd dat wel 60% van het personeel kan getroffen worden indien LG uit de smartphonemarkt stapt. Deze werknemers zouden vervolgens worden toegewezen aan andere afdelingen binnen de LG-groep.

Bron: The Korea Herald

No votes yet.
Please wait...