Honeywell brengt donderdag een slim mondmasker op de markt. Het kapje heeft onder meer drie ventilatoren en een ingebouwde koptelefoon, meldt The New York Times.

Het masker is gemaakt van siliconen, heeft drie ingebouwde ventilatoren, een geluiddempende koptelefoon, ledlampjes, een oplaadbare batterij en een 5.0 bluetoothconnectie. Daarnaast kan het masker gedragen worden zonder dat je bril beslaat.

Het mondmasker werd ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse rapper will.i.am. Tijdens de MTV VMA’s in 2020 droeg hij een hippe variant van een gasmasker, dat uiteindelijk als prototype voor het kapje diende.

Marc Benioff, de CEO van het Amerikaanse techbedrijf Salesforce, zag het optreden van will.i.am en nam direct contact op met de artiest om het masker verder te ontwikkelen. Het slimme mondkapje is een jaar in productie geweest.

“We hebben Xupermask ontwikkeld om verandering aan te brengen in het ‘nieuwe normaal'”, zegt will.i.am. “Het dragen van een mondkapje is zo gewoon geworden, dat we dit naar een hoger niveau wilden tillen. Dus met alle technische snufjes waaraan we tegenwoordig behoefte hebben. Deze smart mask is niet alleen technisch hoogstaand, maar ziet er ook nog fashionable uit.”

Het mondkapje is ontworpen door Jose Fernandez, die onder meer kostuums creëerde voor de films Black PantherThe Avengers en X-Men 2. Het slimme masker kost 299 dollar (ongeveer 250 euro).