Burenruzie escaleert: familievriend krijgt klap met ijzeren staaf

Een ruzie tussen twee families is woensdagavond flink geëscaleerd. Het begon met schelden en eindigde met harde klappen op de Vroegestraat in Alblasserdam. Een 16-jarige jongen is gearresteerd.

Volgens de politie gaat het om een langlopende burenruzie tussen overburen. De ene familie (familie A) woont aan de ene kant van de Vroegestraat, familie B aan de andere kant. De families zouden al langer problemen hebben met elkaar, maar volgens een woordvoerder bleef het tot noch toe bij schelden.

 

Om 19:30 uur veranderde dat: familie A stond bij familie B op de stoep om verhaal te halen over een eerdere scheldpartij. Gewapend met bijl en ijzeren staaf. Volgens de politie werden er op dat moment al bedreigingen geuit, maar pas wanneer een vriend van familie B arriveert escaleert de situatie.

 

De vriend moet het ontgelden en krijgt een klap met de ijzeren staaf. De politie heeft een 16-jarige jongen opgepakt, die zou de klap met de ijzeren staaf hebben uitgedeeld. Zowel de bijl als de staaf zijn in beslag genomen.

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...