Rose behoudt leiding op Masters, titelverdediger Johnson uitgeschakeld

Justin Rose heeft ook na de tweede ronde van de Masters de leiding, maar de Engelse golfer zag zijn riante voorsprong van vier slagen uit de openingsronde wel verdampen. Veel topspelers haalden de cut niet bij het prestigieuze toernooi.

Na een ronde van 72 slagen op de Augusta National Golf Club in de Verenigde Staten heeft Rose nog maar één slag minder dan zijn eerste achtervolgers. Dat zijn twee Amerikanen: Will Zalatoris en Brian Harman.

De verrassing van de dag was de uitschakeling van Dustin Johnson, titelverdediger én nummer één van de wereldranglijst. De Amerikaan haalde met zijn score van 75 slagen de cut niet en maakt in de derde ronde geen deel meer uit van het spelersveld.

Hij verkeert in goed gezelschap, want ook mondiale toppers als de Noord-Ier Rory McIlroy, de Amerikaan Brooks Koepka en de Spanjaard Sergio García misten de cut.

De pas 21-jarige Amerikaan Matthew Wolff werd gediskwalificeerd. Hij had gesjoemeld met de scorekaart, waarop hij op baan 17 een te klein aantal slagen had ingevuld.

Er doen dit jaar geen Nederlanders mee aan de Masters in Augusta. Joost Luiten was in 2015 voor het laatst van de partij op de eerste major van het jaar.

Bron: ANP/NU.nl

No votes yet.
Please wait...