Een nieuwe bètafunctie in de Digitaal Welzijn-app van Google herinnert wandelaars eraan om af en toe even op te kijken, om ongelukken te voorkomen. De update wordt momenteel beschikbaar gesteld voor mensen met een Pixel 4A-telefoon, meldt XDA Developers.

Als mensen de optie willen gebruiken, geven ze hun telefoon toestemming om fysieke activiteiten vast te leggen. Daarnaast kunnen ze ervoor kiezen om locatiegegevens te delen. In ruil voor deze informatie krijgen ze tijdens een wandeling af en toe een herinnering om van het scherm af te kijken.

“Als je met je telefoon wandelt, krijg je af en toe een herinnering om te focussen om wat er om je heen gebeurt”, beschrijft Google. Het bedrijf benadrukt dat wandelaars zelf verantwoordelijk blijven en dat de functie het opletten zelf niet vervangt.

Het is niet duidelijk wanneer Google de update op meer Android-telefoons wil uitbrengen. De Digitaal Welzijn-app van Google is gemaakt om mensen minder door hun telefoon te laten afleiden. Met de app kunnen mensen ook timers voor het gebruik van bepaalde apps instellen en de Bedtijdstand herinnert gebruikers eraan om op tijd te gaan slapen.