Formule 1 vervroegt kwalificatie in Imola wegens uitvaart prins Philip

De kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna van zaterdag wordt met een uur vervroegd. De Formule 1 doet dat uit respect voor de vrijdag op 99-jarige leeftijd overleden Britse prins Philip, die aanstaande zaterdag wordt begraven.

Door de kwalificatie van 15.00 uur naar 14.00 uur te verplaatsen, is er geen overlap met de uitvaart van prins Philip. Voor aanvang van de kwalificatie wordt een minuut stilte gehouden.

De wijziging in het programma op Imola houdt in dat de derde vrije training van 12.00 uur naar 11.00 uur schuift, omdat er twee uur tussen die sessie en de kwalificatie moet zitten.

Op vrijdag worden de eerste twee trainingen met een half uur vervroegd, wat betekent dat ze om 11.00 uur en 14.30 uur beginnen. Ook dat heeft te maken met regels: er mag niet minder dan negentien uur tussen het einde van de tweede en het begin van de derde oefensessie zitten.

De Formule 1-coureurs staan in Italië voor de tweede race van het seizoen. Bijna 2,5 week geleden greep Max Verstappen in Bahrein ondanks een sterk optreden net naast de overwinning. Wereldkampioen Lewis Hamilton bleef hem nipt voor.

Aan het tijdstip waarop de Grand Prix van Emilia-Romagna zondag begint, verandert niets: de coureurs starten om 15.00 uur.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...