Onder anderen Typhoon, Eefje de Visser, Altin Gün en Banji treden op tijdens de eerste online editie van Bevrijdingspop in Haarlem. Ook Ambassadeurs van de Vrijheid Jonna Fraser, Davina Michelle en Tino Martin zijn op 5 mei te zien op het podium van het Patronaat.

Het online festival wordt gepresenteerd door Giel Beelen, zo maakte de organisatie vrijdag bekend. Het festival start aan het begin van de middag en duurt tot ongeveer 23.00 uur.

Vanwege de coronamaatregelen vindt Bevrijdingspop dit keer online plaats. De editie van vorig jaar ging niet door. Het festival is online via meerdere streams te volgen. Naast het bekijken van de optredens kunnen de bezoekers ook meedoen aan interactieve onderdelen, zoals interviews met de artiesten en sprekers van Vrijheidscolleges.

Fraser, Michelle en Martin zijn benoemd tot de Ambassadeurs van de Vrijheid van dit jaar en zijn aan de verschillende Bevrijdingsdagfestivals verbonden. De drie artiesten zullen in de aanloop naar 5 mei op zoek gaan naar wat (on)vrijheid voor hen betekent.