Australische zangeres komt niet naar Nederland voor Songfestival

Montaigne mag niet naar Nederland komen voor het Eurovisie Songfestival. De Australische zangeres doet wel mee aan de wedstrijd, maar zal dat doen met haar eerder opgenomen optreden.

Technicolour zal dit jaar dus niet in Rotterdam Ahoy gezongen worden: de zangeres mag volgens de lokale restricties niet naar Europa reizen en kan niet anders dan gebruikmaken van de speciale regeling voor artiesten die niet naar Nederland kunnen afreizen.

Alle 39 deelnemende landen hebben hun optreden van tevoren al opgenomen, voor het geval iemand ziek wordt of om een andere reden onverhoopt toch niet kan optreden. Australië is het eerste land waarvan bekend is dat er gebruikgemaakt moet worden van deze speciale video’s.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar van 18 tot en met 22 mei plaats in Rotterdam.

Door: Lara Zevenberg

No votes yet.
Please wait...