Bars en nachtclubs op de Nieuwe Binnenweg met onder andere taverne De Pul, 1967

Een stuk geloofwaardiger is de herkomst van een ander café-interieur. De bar, de plafondbeschilderingen met middeleeuwse taferelen van Rotterdammer Louis de Groot en de verzameling van vierhonderd bierpullen van het pasgeopende Taverne de Pul aan het Weena zijn namelijk afkomstig uit Taverne de Pul…
„De eerste De Pul aan de Nieuwe Binnenweg werd in ’53 geopend door Willebrands, geen onbekende in de Rotterdamse horeca,” licht Gerard van Bellen toe, die samen met echtgenoot Willy, de huidige eigenaar is. „Toentertijd was het een echt artiestencafé, onder andere omdat Willebrands zelf accordeonist was.”
Na de verhuizing is er nogal wat veranderd in De Pul, het eerste café waar je ‘s nachts een hapje kon eten. De inrichting is dank zij de inspanningen van het echtpaar Van Bellen dan wel identiek, maar de locatie is in vergelijking met de oude, vertrouwde plek op nummer 202, een verschil van dag en nacht.
„Je verwacht hier niet zo snel een ouwe, bruine kroeg,” erkent Gerard van Bellen, die in ’80 De Pul overnam van ‘huisorganist’ John van Bergen. „Maar we hopen dat daar door de uitbreiding van het horecagebeuren rond het Weena verandering in komt.” Hoe de vaste klanten tot dusverre reageren? „Die moeten behoorlijk , wennen,” heeft Gerard van Bellen gemerkt. „Ze vinden het hier te licht, te open in vergelijking met de oude De Pul. Daarom overweeg ik, om toch maar een extra stel gordijnen aan te schaffen”.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 12 mei 1989.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...