Erasmus MC Rotterdam sluit helft operatiekamers vanwege toenemend aantal coronapatiënten

Het Erasmus MC schrapt donderdag per direct de helft van de operatiecapaciteit. Het Rotterdamse ziekenhuis maakt zo medewerkers vrij om in te zetten op de intensive care.

“Jammer dat het kabinet in het zicht van de haven de loods (het OMT en RIVM) van boord heeft gestuurd terwijl het nog volop stormt”, twittert Jan Verhaar van het Erasmus MC woensdagavond laat over de versoepelingen die het kabinet een dag eerder heeft aangekondigd. Verhaar heeft net afscheid genomen als hoofd van de afdeling Orthopedie en Sportgeneeskunde.

Dinsdagavond sprak hij ook al zijn ongenoegen uit over het kabinet. “Geen verantwoord risico dat het kabinet neemt”, twitterde hij na de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid.

Volgens Verhaar worden de komende tijd alleen nog maar spoedoperaties gedaan in het academische ziekenhuis. Er is geen ruimte en geen personeel voor het opnemen van andere, minder spoedeisende patiënten. Een woordvoerder heeft aan RTL Nieuws bevestigd dat de opnamestop vanaf donderdag minimaal een week gaat duren.

Eerder deze week gaf het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam-Zuid ook al aan dat het de reguliere zorg verder afbouwt.

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...