Selena Gomez heeft zaterdagavond op Twitter een aantal regeringsleiders opgeroepen om geld of coronavaccins te doneren om daarmee armere landen te helpen. De zangeres doet dat in het kader van het VAX LIVE-benefietconcert, dat op 8 mei wordt gehouden.

Tijdens het livestreamconcert, dat Gomez presenteert, worden onder meer wereldleiders en overheden opgeroepen geld te doneren zodat ook arme landen voldoende coronavaccins krijgen. Ook moet het evenement mensen aansporen zich te laten vaccineren.

De Amerikaanse zangeres nam zaterdag op Twitter al een voorschot op het coronabenefiet. Ze richtte haar tweets onder meer direct aan de Spaanse premier Pedro Sánchez, zijn Italiaanse collega Mario Draghi en presidenten Emmanuel Macron (Frankrijk) en Joe Biden (VS). Ook Ursula von der Leyen van de Europese Commissie werd getagd met de vraag of ze wilde helpen.

Tijdens het concert VAX LIVE: The Concert to Reunite the World treden diverse artiesten op, waaronder Jennifer Lopez, Foo Fighters, H.E.R. en Pearl Jam-zanger Eddie Vedder. Het optreden is te zien op de Amerikaanse zenders ABC en CBS en via YouTube.