De 78-jarige Rob de Nijs heeft zijn fans nog één laatste afscheidsconcert beloofd, maar de zanger weet niet of hij het wel aankan. De zanger lijdt aan parkinson en een optreden zou hem zomaar te veel energie kunnen kosten, zegt hij woensdag in gesprek met Trouw.

De Nijs zegt dat hij op dit moment zou moeten bepalen dat hij een afscheidsconcert niet aankan. “Ik denk ook wel: ik heb zoveel liedjes gezongen en opgenomen… moet het allemaal nog? Weet je, heb je niet genoeg dan? Ga eerst nog eens daarnaar luisteren.”

De zanger zegt het geen ramp te vinden als blijkt dat het hem niet meer lukt. “Aan de andere kant heb ik een band, heel goede muzikanten ook, ik heb een familie, vrouw, vrienden, die wel graag willen dat ik het nog één of twee keer doe. Dus ik probeer het wel. Maar het is niet mijn grootste streven.”

“Wat ben ik, 78. Vroeger hoorde ik nooit over zangers die zo oud waren, haha”, aldus De Nijs die benadrukt dat hij het belangrijk vindt dat een concert ook nog goed is. “Je wil niet dat mensen denken: hij probeert nog een paar noten uit zijn strot te krijgen. Het moet ertoe doen.”