Spel in het Stadion Feijenoord ter gelegenheid van de Nationale Bevrijdingsdag, 1947

Spel in het Stadion Feijenoord ter gelegenheid van de Nationale Bevrijdingsdag uitgevoerd door een gymnastiekgroep, 5 mei 1947.
Uit het Vrije Volk van 6 mei 1947:
Zeker 25.000 ‘toeschouwers waren ‘s middags naar het stadion Feijenoord gestroomd om getuige te zijn van het grote sportfeest dat daar door de Bond voor de Lichamelijke’ Opvoeding in samenwerking met de verschillende scoutorganisaties werd georganiseerd.
Het hoogtepunt -van’ de middag was zonder twijfel de keurige demonstratie van honderden turnsters, die het enthousiaste publiek de bekende “Vredes- en Vrijheidsoefeningen” presenteerden.
Ook de voetballers van het Rotterdams én het Limburgs zwaluwenelftal werden luid toegejuicht. Zij het niet in de eerste plaats wegens het goede spel, doch wegens de spanning van het doelpuntenverloop. Visser gaf de Zwaluwen de leiding, met twee doelpunten hielp Kilsdonk de Rotterdammers aan een 2-1 voorsprong; Visser maakte weer gelijk, doch Weber en Kilsdonk hielpen Rotterdam tenslotte aan de wat geflatteerde 4-2 overwinning. Bij de hockeywedstrijd tussen Rotterdam en de Batavieren bleek dat het publiek deze sport nog niet naar waarde weet te schatten. De Batavieren wonnen met 2-1. De doelpunten werden gescoord door Mees, Bromberg en Helders.
De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 6 mei 1947
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...