Onrustige nacht in Rotterdam: drie explosies in nog geen twee uur tijd

In Rotterdam zijn afgelopen nacht drie explosies geweest. De eerste was bij een Feyenoord-café in IJsselmonde, de tweede bij een flat in Hoogvliet en de derde in Schiebroek. Niemand raakte uiteindelijk gewond. Vermoedelijk ging het bij alle drie de explosies om een vuurwerkbom.

Om 01:25 uur ging de eerste bom af bij Feyenoord-café The Hide Away op het Kreekplein in de wijk IJsselmonde. Direct na de knal ontstond brand. Eerder deze week was er ook al een explosie bij een ander supporterscafé, een paar kilometer verderop. Of dat iets te maken heeft met de wedstrijd Feyenoord-Ajax van komende zondag, is nog onduidelijk.

Later vannacht, rond 1:50 uur, was het raak in een flat aan de Forelstraat in Hoogvliet. Er lag een explosief in het portiek, wat uiteindelijk zorgde voor schade. Enkele huizen moesten tijdelijk worden ontruimd. Een kleine week geleden was er aan de Tonijnstraat in Hoogvliet ook al een ontploffing in een portiekflat.

Rond 3:00 uur vannacht was er ook een explosie in een portiek in De Blécourtstraat in Schiebroek. Ook daar moesten enkele omwonenden worden geëvacueerd.

Schade in een portiek in De Blécourtstraat in Schiebroek | Foto: MediaTV

De politie vindt het opmerkelijk dat er drie ontploffingen in één nacht waren, maar kan nog niet zeggen of er sprake is van een verband. “Dat gaan wij uitzoeken”, aldus een woordvoerder.

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...