Het Handelsveem van de firma C. Steinweg, 1980

Het Handelsveem van de firma C. Steinweg ingeklemd tussen de Veerlaan (links) en de kade van de Rijnhaven, 1980.
C. Steinweg is een van oorsprong Rotterdams bedrijf dat zich wereldwijd richt op het overslaan van goederen in havengebieden.
De onderneming begon in 1847 met een agentschap van C. Steinweg in de opkomende haven van Rotterdam. De huidige opzet als overslagbedrijf dateert uit 1895 toen C. Steinweg zijn eerste Handelsveem, een terminal voor de overslag van goederen van water op land, opende in de Rotterdamse haven. Vanaf de jaren 50 begon het bedrijf zich door de groeiende wereldhandel steeds meer te profileren als internationale onderneming. Dit leidde in 1984 tot zijn eerste buitenlandse vestiging in Singapore als hub voor zijn logistieke activiteiten in (opkomende) markten in Azië, zoals China, Taiwan, Zuid-Korea en Maleisië. Eind jaren 80 bouwde C. Steinweg zijn netwerk uit met een vestiging in Zuid-Amerika, gevolgd door de bouw van de eerste vestiging in Noord-Amerika in 1990.
Hoewel het bedrijf inmiddels wereldwijd vertegenwoordigd is, werkt nog steeds een meerderheid van het personeel in Nederland. Naast het hoofdkantoor in Rotterdam bezit het bedrijf een groot aantal terminals in Nederland waarvan de meeste gelegen zijn in de Rotterdamse haven.
Deze locatie werd de laatste jaren onder meer gebruikt voor de Fenix Food Factory en wordt nu verbouwd tot onder andere het Landverhuizersmuseum.
De foto is eigendom van de Katendrechtse Bewonersorganisatie en komt van de site feijenoordsemeesters.nl De informatie komt van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...