In het Spaanse dorp Montmeló aan de rand van Barcelona wordt dit weekend de Grand Prix van Spanje gehouden. Weerplaza praat je bij over de weersverwachting rond de vierde race van het seizoen.

Na een aantal zomerse dagen in Catalonië slaat het weer in Noord-Spanje zondag om. Regen- en onweersbuien boven het Spaanse binnenland trekken gestaag richting de regio van Barcelona en de eerste zou al tijdens de race kunnen arriveren.

Dat betekent niet dat het gegarandeerd gaat regenen. Het onweer kan makkelijk uitblijven en ook als er onweersbuien ontstaan, leidt dat niet meteen tot een natte baan. Door het lokale karakter van de buien kan een bui het Circuit de Barcelona-Catalunya makkelijk missen.

Vorig jaar leek het bij de Grand Prix van Spanje ook tegen het eind van de race te gaan regenen, maar toen viel de voorspelde bui pas na afloop.