De Aert van Nesstraat met links hotel Atlanta en rechts het betonskelet van de Amsterdamse Bank, 1948

De Aert van Nesstraat gezien vanaf de Coolsingel met links hotel Atlanta en rechts het betonskelet van de Amsterdamse Bank, 1948-1953.
Uit het Vrije Volk van 30 juni 1953:
HET GROTE BETONSKELET op de Coolsingel, hoek Aert van Nesstraat, dat van 1949 tot heden een gigantische steen des aanstoots is geweest, wordt nu afgebouwd volgens een ontwerp van architect A. A. van Nieuwenhuyzen. Zoals men weet kocht de Bank voor Handel en Scheepvaart het skelet aan, dat oorspronkelijk werd gezet voor de Amsterdamse Bank. De fusie van de Amsterdamse Bank met de Incassobank maakte het gebouw in 1949 eensklaps overbodig. De Bank voor Handel en Scheepvaart verloor in de Meidagen haar gebouw aan de Zuid-Blaak, waarna het bedrijf in een pand aan de Van Vollenhovenstraat werd ondergebracht.
Het bankgebouw zal een frontbreedte hebben aan de Coolsingel van 30 m en aan de Aert van Nesstraat van 50 m. Beide gevels worden opgetrokken op een plint van Zweeds graniet, waarboven een onderbouw zal komen van grijze Zwitserse Muschel kalksteen, terwijl het verdere opgaande gevelwerk zal bestaan uit lichtgrijze geglazuurde baksteen. De begane grond en de eerste verdieping zijn bestemd voor de Bank voor Handel en Scheepvaart zelf, terwijl op de begane grond tevens een verhuurbare ruimte beschikbaar zal komen. De tweede tot en met de vijfde verdieping zullen betrokken worden door de Handels- en Transportmaatschappij „Vulcaan” en de „Halcyon Lyn”, beide thans gevestigd aan de Veerkade. De zesde verdieping zal als kantoorruimte verhuurd worden. De zevende verdieping wordt een dakterras met een gesloten gedeelte, dat gebruikt zal worden als cantine.
De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 30 juni 1953.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...