ABBA lijkt zich aan het voornemen te houden om dit jaar een aantal nieuwe nummers uit te brengen. Björn Ulvaeus onthulde zaterdag dat de Zweedse band onlangs de studio in is gegaan om nieuw materiaal op te nemen.

“Er komt dit jaar nieuwe muziek, dat staat vast”, zegt Ulvaeus in een interview met The Herald Sun. “Het is niet de vraag of het gaat gebeuren, het gaat gebeuren.”

Het is voor het eerst in veertig jaar dat Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog en Frida Lyngstad met nieuwe muziek komen. Toch voelt het volgens Ulvaeus weer als vanouds. “Het is moeilijk te omschrijven, maar de band tussen ons is zo sterk.”

Het viertal maakte in het voorjaar van 2018 bekend met vijf nieuwe nummers te komen. Naar verwachting worden dat er meer.

ABBA was in de jaren zeventig en tachtig mateloos populair met wereldhits als Dancing QueenMamma Mia en Waterloo. Met het laatstgenoemde nummer won de popgroep in 1974 het Eurovisie Songfestival. In 1983 werd een tijdelijke pauze ingelast, maar de band kwam daarna niet meer bij elkaar. Het laatste studioalbum stamt uit 1981.