Feyenoorder Lucas Pratto drie tot vijf maanden uitgeschakeld

Lucas Pratto is zeker zo’n drie tot vijf maanden uitgeschakeld. De Argentijnse spits van Feyenoord raakte in de laatste seconde van de Klassieker tegen Ajax zwaar geblesseerd na een duel met Davy Klaassen. Zijn enkel klapte dubbel en eigenlijk werd direct een breuk geconstateerd.

Pratto, die tegen Ajax kort voor tijd inviel, is zondag al geopereerd. “Bij de operatie hebben ze acht schroeven moeten plaatsen”, zegt Gustavo Goñi, zaakwaarnemer van Pratto, tegen het Argentijnse Sportia. “Ik heb zondagavond overleg gehad met specialisten. Zij hebben mij verteld dat dat normaal bij zulke operaties. Ik heb met de dokter gesproken en de herstelperiode duurt drie tot vijf maanden.”

De Argentijn beleefde sowieso al een ongelukkig seizoen bij Feyenoord. Sinds zijn komst naar Rotterdam maakte hij vooral in januari minuten. Vorige week tegen ADO Den Haag (3-2 verlies) beleefde de spits zijn eerste invalbeurt in ruim drie maanden tijd.

Tegen Ajax kreeg Pratto weer wat speelminuten van trainer Dick Advocaat, maar vlak voor het eindsignaal ging het helemaal fout na een ongelukkig duel met Klaassen.

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...