De Amerikaanse televisiezender NBC gaat The American Song Contest uitzenden, zo is vrijdag bekendgemaakt. De zangwedstrijd is een variant op het Eurovisie Songfestival.

De producent van het Eurovisie Songfestival, Martin Österdahl, maakte eerder al bekend dat de Verenigde Staten na 65 jaar klaar zijn voor een groot evenement dat op het Europese liedjesfestijn lijkt. De eerste editie vindt naar verwachting dit najaar plaats.

De vijftig Amerikaanse staten mogen artiesten afvaardigen die het tegen elkaar zullen opnemen. Eerst zullen tijdens vijf tot tien voorrondes onderlinge duels gehouden worden tussen twee staten. Daarna volgen halve finales en uiteindelijk een grote finale.

De keuze voor de inzendingen wordt gemaakt door inwoners van elke regio. Exacte data zijn nog niet bekendgemaakt. Het is nog niet bekend of The American Song Contest ook in Nederland te zien zal zijn.