Het viaduct bij de Horvathweg, 1967

Een tram wordt gesleept door een locomotief op het viaduct bij de Horvathweg, augustus 1967. Op de achtergrond het kasteel.
De Horvathweg is Vernoemd naar József Michly Horvath (1907-1960), stedenbouwkundige van Schiedam 1950-1960. Hij ontwierp onder meer de wijk Nieuwland te Schiedam. Hij kwam na de Eerste Wereldoorlog uit Hongarije naar Nederland. Deze weg heette voor die tijd enige maanden Westlandseweg. De raad van Schiedam heeft bij besluit van 20 oktober 1961 het gedeelte van de weg tussen Hogenbanweg en Brandersdreef Horvathweg genoemd. B&W van Rotterdam sloten zich hierbij aan.
De eerste versie van het Kasteel werd gebouwd in 1916, naar een ontwerp van de architecten J.H. de Roos en W.F. Overeijnder. Het eerste voetbalstadion van Nederland werd geopend op zondag 15 oktober 1916. De openingswedstrijd op ‘de Sparta Burcht’ werd gespeeld tegen Willem II. In de loop der jaren werden de tribunes van “Stadion Spangen” diverse malen vernieuwd en uitgebreid. De meest ingrijpende renovatie vond plaats in 1998–99: het stadion werd toen bijna volledig herbouwd volgens een ontwerp van architectenbureau Zwarts & Jansma. Het veld werd daarbij een kwartslag gedraaid, waardoor “Het Kasteel” nu deel uitmaakt van de Kasteeltribune aan de lange zijde van het stadion, terwijl het eerst aan de korte kant van het stadion gelegen was.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...