Een melkboer bij de Kralingerhoutflat (kralingseweg)1967

Hermanus Dirk Bakker (Rotterdam, 28 augustus 1915 – Driebergen, 12 oktober 1988) was een Nederlands architect die heeft bijgedragen aan de wederopbouw van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de Kralingerhoutflat.
De Kralingerhoutflat is een voorbeeld van de bouwstijl uit de Rotterdamse wederopbouwperiode. Kenmerkend voor Bakker zijn de verspringende balkons en de ver naar buiten geplaatste hemelwaterafvoer. Het appartementencomplex dateert uit 1959, en was een van de eerste flatgebouwen in Kralingen. De bouwstijl is karakteristiek voor de jaren vijftig en ook het ontwerp, zo zijn in de flat bomvrije BB – ruimtes, een gemeenschappelijke wasruimte en een vuilnisbakkenlift aanwezig. Het aanzien van de flat is in de afgelopen vijftig jaar niet aangepast, de authentieke uitstraling is behouden gebleven. In 2010 het gebouw grondig gerestaureerd.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...