Dagjesmensen wandelen bij de steiger van de Spido aan de Willemskade, juni 1959

Erasmusbrug (centrumzijde) rondvaarten door de havens van Rotterdam en omgeving. Naast havenrondvaarten organiseert Spido dagtochten naar onder andere de Tweede Maasvlakte en de Deltawerken.
In 1919 begon Daniël George van Beuningen een dienst om met kleine bootjes passagiers en schepelingen op te halen van in de haven liggende zee- en rivierschepen. Het bedrijf werd onder de naam ‘Spido’ opgericht als dochtermaatschappij van de Nederlandsche Stoomsleepdienst, die Van Beuningen eerder had overgenomen. De vloot bestond uit dertig motorboten die waren gekocht bij de Roeiers Vereeniging Eendracht. Het vervoer van werkers in de haven was in het begin het belangrijkst; aan het begin en eind van de dag werden de werklui van en naar hun werk vervoerd, het zogenaamde volkvaren. Vanaf 1931 begon vliegveld Waalhaven dagjesmensen te trekken, Spido zette veel van deze bezoekers over. Het bedrijf verzorgde ook het postvervoer naar de zeeschepen. Na 1960 werden rondvaarten met toeristen de belangrijkste activiteit.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...