De Vuelta a España start in 2022 in Nederland. Utrecht en Noord-Brabant organiseren de eerste drie etappes. Dat was al het plan voor 2020, maar dat ging toen niet door vanwege de coronacrisis.

In Utrecht begint de Ronde van Spanje dit jaar met een tijdrit. De tweede etappe start in Den Bosch en finisht in Utrecht. De derde etappe begint en eindigt in Breda. De exacte datum wordt bekend zodra de internationale wielerunie UCI de jaarlijkse wielerkalender vaststelt.

De Vuelta zou vorig jaar op 14 augustus beginnen in Utrecht, maar dat werd onmogelijk door het verbod op publieksevenementen in Nederland. De UCI had vervolgens een plek in het najaar in gedachten, maar dat leverde te veel financiële en organisatorische problemen op voor Utrecht en Noord-Brabant.

Nederland gaf daarop de start van de Vuelta terug aan de Spaanse organisatie. De drieweekse koers begon vorig jaar in Irun en doordat de start van dit jaar al was toegewezen aan Burgos zetten Utrecht en Noord-Brabant in op 2022. Daar zijn ze dus in geslaagd.

Bron: NU.nl