Het bijveld van de Kuip, 1963

Op het bijveld naast de Kuip vindt onder grote publieke belangstelling de training van Feyenoord onder leiding van de nieuwe trainer Norberto Höfling plaats, augustus 1963.
Norberto Höfling (Cernăuţi, 20 juni 1924 – Brugge, 18 april 2005) was een Roemeens voetballer en voetbaltrainer.
Höfling was van Joodse afkomst. Hij speelde bij goede clubs in verschillende landen: Dinamo Cernăuţi, Carmen Boekarest, Ciocanul Boekarest, MTK Boedapest, Lazio Roma, Pro Patria en Lanerossi Vicenza.
Op zijn 33ste begon hij in 1957 zijn loopbaan als trainer bij Club Brugge en bracht die onmiddellijk van Tweede opnieuw in Eerste. Zes jaar later, na een dispuut met Fernand Goyvaerts, toen de ster van het veld, verliet hij Brugge voor Feyenoord. De Nederlandse cultuur lag hem evenwel minder en het jaar daarop was hij weer in België als trainer bij Racing White die hij naar Eerste deed opklimmen.
In 1967 keerde hij terug naar Club Brugge en behaalde er de Beker van België. Daarna vertrok hij naar RSC Anderlecht waar hij echter na enkele maanden al werd afgedankt. Hij trok toen naar Daring Club Brussel maar slaagde er niet in die opnieuw in Eerste te brengen. In 1972 tekende hij bij AS Oostende. Op twee jaar tijd bracht hij de club van Derde naar Eerste. Opnieuw rezen problemen tussen hem en het bestuur en de spelers wat leidde tot zijn afdanking in 1976. Hij ging toen aan de slag bij La Gantoise oftewel KAA Gent maar slaagde niet in het opzet om die van Derde naar Eerste te loodsen. In 1978 besloot hij een punt te zetten achter zijn trainersloopbaan. Voortaan wijdde hij zijn krachten aan de schoenenhandel die hij in Brugge had opgezet.
Hij was 80 toen hij op 18 april 2005 in Brugge overleed.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...