Drugslab voor productie cocaïne opgerold in Rotterdam; politie arresteert 9 verdachten

De politie heeft een laboratorium voor de productie van cocaïne opgerold in Rotterdam. Dat gebeurde in samenwerking met de Franse gendarmerie. Ook is er meer dan 3,4 miljoen euro in contant geld in beslag genomen. Er zijn negen mensen gearresteerd.

 

Tachtig Nederlandse politieagenten, arrestatieteams en politiehonden deden invallen op verschillende adressen in Rotterdam en Den Haag. Dat gebeurde woensdag, maar Europol maakte het nieuws vrijdag bekend. Het productielab werd ontdekt nadat de politie versleutelde berichten van de berichtendienst EncroChat wist te kraken.

Het drugslaboratorium bevond zich in een gebouw van een autogarage. Daar werden auto’s voorzien van geheime compartimenten om drugs door Europa mee te vervoeren. In totaal zijn zeven van die aangepaste auto’s in beslag genomen, naast een voertuig met een waarde van 110.000 euro.

 

 

Cocaïnehandel

Volgens Europol werden het drugslaboratorium en de garage gerund door een criminele organisatie die zich bezighoudt met grootschalige handel in cocaïne in Europa.

 

De operatie in Nederland volgt op een eerdere actie van de Franse gendarmerie op 31 maart. Die leidde tot de arrestatie van acht leden uit dezelfde criminele groep. Ook werd in de buurt van Marseille voor 5 miljoen euro aan cocaïne, 3 miljoen aan hasj en 3,4 miljoen in contant geld in beslag genomen. Verder onderzoek leidde naar het laboratorium in Nederland.

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...