De Amerikaanse artiest B.J. (Billy Joe) Thomas is op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker, meldt het management van Thomas op de Instagram-pagina van de zanger van onder meer de klassieker Raindrops Keep Fallin’ On My Head.

Thomas beleefde zijn grote doorbraak met de hit Raindrops Keep Fallin’ On My Head, de soundtrack van de speelfilm Butch Cassidy and the Sundance Kid met Paul Newman en Robert Redford.

Hij scoorde eerder ook al een hit met het liefdesliedje Hooked on a Feeling, waarvan meer dan een miljoen singles werden verkocht. Hij zong ook de titelsong voor de televisiereeks Growing Pains en had ook succes met Another Somebody Done Somebody Wrong SongRock and Roll LullabyI Just Can’t Help Believing en Whatever Happened to Old-Fashioned Love.

In maart 2021 kondigde Thomas op zijn Facebook-pagina aan dat hij longkanker had. Hij was in behandeling in een ziekenhuis, maar overleed ruim twee maanden later in zijn huis in Arlington, in de staat Texas. De zanger laat een vrouw en drie dochters achter.