Twitter-gebruikers kunnen tijdelijk geen verificatievinkje meer aanvragen. Met zo’n vinkje kunnen mensen de echtheid van hun account bevestigen. Het bedrijf zegt eerst de openstaande aanvragen te willen beoordelen, voordat het nieuwe verzoeken accepteert.

Eerder deze maand werd het voor het eerst sinds 2017 weer mogelijk voor Twitter-gebruikers om een verificatievinkje aan te vragen. Het bedrijf heeft in iets meer dan een week tijd zo veel aanvragen gekregen, dat het proces nu tijdelijk wordt stilgelegd.

Twitter wil eerst de openstaande verzoeken beoordelen, voordat het weer nieuwe aanvragen accepteert. Wel belooft het bedrijf dat het snel weer mogelijk wordt voor gebruikers om een blauw vinkje aan te vragen.

Twitter stopte in 2017 met het verificatieproces, nadat het bedrijf een vinkje toekende aan iemand die zich racistisch had uitgelaten over een vrouw die overleed bij protesten in de Amerikaanse stad Charlotteville. Het vinkje werd gezien als Twitters goedkeuring voor het standpunt van de gebruiker.

Twitter stopte er daarna mee om zijn beleid aan te passen. Het bedrijf erkende dat het vinkje verkeerd opgevat kon worden. Het bedrijf zegt de afgelopen tijd aan nieuwe regels te hebben gewerkt.

Niet iedereen kan een geverifieerd account krijgen. Volgens Twitter komen overheden, bedrijven, organisaties, journalisten in aanmerking en mensen die actief zijn in de entertainment-, sport- en gamingsector. Ook andere invloedrijke personen kunnen worden geverifieerd.