Een smalspoortreintje op een perron van het Centraal Station in het kader van Rotterdam Centraal, 1977

Een smalspoortreintje op een perron van het Centraal Station in het kader van Rotterdam Centraal, station van de week, 20-30 april 1977.
Uit het Vrije Volk van 20 april 1977:
ROTTERDAM – De hele hal van het Centraal Station, de traverse naar de treinen en de perrons worden volgende week versierd. In de stationshal komt een markt waar ambachtslieden hun vak demonstreren en er is een ponyring waar kinderen gratis een ritje mogen maken.
„Rotterdam Centraal, station van de week” is de titel van de manifestatie die op initiatief van de Nederlandse Spoorwegen vanaf 26 april wordt gehouden. De beide zijwanden van de grote hal worden versierd met decoraties van exotische gedroogde bloemen. In de loketten toont de veiling Berkel-Rodenrijs verse bloemen. De ponyring in het midden van de hal wordt verzorgd door het recreatiepark te Slagharen. In de tunnel komt een markt waar reizigers aan de kraampjes eetwaren kunnen kopen. Voor wie niet te veel haast heeft, is een demonstratie pottenbakken en spinnen de moeite van het bekijken waard. Bovendien wordt er voorlichting gegeven over de verzorging van bloemen en planten. Het plan, dat de NS hadden geopperd, is uitgewerkt door de stationsrestaurateur Wagtendonk en de eigenaar van de CS-bloemenshop Ollefers.
Op een van de perrons rijdt een kleine stoomlocomotief. Grote locs die onder stoom worden . gezet, zijn te bezichtigen langs verschillende perrons. Kinderen kunnen ook meedoen aan straattekenwedstrijden.
Op de laatste dag van de manifestatie, 30 april, rijdt een oude stoomloc met antieke rijtuigen over het baanvak richting Barendrecht. Het Rotterdamse college van b. en w. zal dan met dit historische materieel over de Koninginnebrug denderen. De brug bestaat op die dag honderd jaar.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 20 april 1977.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...