Explosie bij Antilliaanse toko in Rotterdam-Zuid; winkel al vaker doelwit

De gevel van een winkelpand aan de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid is in de nacht van woensdag op donderdag beschadigd geraakt na een explosie. Volgens de politie was de zaak, een Antilliaanse toko, de afgelopen periode al vaker doelwit van soortgelijk geweld. Zo werd de zaak eind vorig jaar beschoten en werd in februari dit jaar een granaat aan de deur gehangen.

De buurt werd rond 02:15 uur opgeschrikt door een harde knal. Mogelijk zou daarna een in het donker geklede verdachte zijn weggerend richting de Hendrick Croesinckstraat. Niemand raakte gewond.

Buurtbewoners vermoeden dat een brandbom is afgegaan voor de deur. Volgens hen was het pand eerder op last van de burgemeester een tijd gesloten en ging het deze week pas weer voor het eerst open na eerdere acties tegen de zaak.

Vaker doelwit

Aan de deur van dezelfde toko werd half februari een verdacht pakketje gehangen. Het bleek te gaan om een handgranaat. Een aantal maanden daarvoor werd de winkel beschoten.

De politie doet donderdag verder onderzoek aan de Groene Hilledijk en stelt daarbij sporen veilig. De verdachte wordt nog gezocht.

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...