Het ticket voor de eerste toeristische ruimtevlucht van Blue Origin is op zaterdag voor 28 miljoen dollar (omgerekend 23 miljoen euro) geveild. Dat schrijft CNN op basis van informatie van bieders die bij de veiling waren. Het is niet bekend wie de koper is.

Volgens Blue Origin waren er in totaal 7600 bieders uit 159 landen aanwezig. De koper vergezeld Amazon-baas Jeff Bezos en zijn broer Mark tijdens de vlucht, die plaatsvindt op 20 juli. De reis vindt twee weken na het vertrek van Bezos als directeur van Amazon plaats.

De reizigers stappen in een capsule met plek voor zes personen. Die wordt boven op een New Shepard-raket van 18 meter zo’n 100 kilometer boven de aarde gebracht. Daar ervaren de toeristen enkele minuten hoe het is om gewichtloos te zijn, waarna ze terugkeren naar aarde om met behulp van parachutes te landen. De vlucht duurt in totaal 11 minuten.