Demonstratie bij het zwembad het Zwarte Plasje in Hillegersberg tegen de apartheid in Zuid-Afrika, 1971

Uit de Volkskrant van 30 augustus 1971:
(Van onze correspondent) ROTTERDAM, 30 aug. — De Zuidafrikaanse Springbok-waterpolo’ers worden achtervolgd door demonstraties. Na Bodegraven en Bussum eerder vorige week, werd het geheel uit blanken bestaande team zaterdag in Rotterdam weer opgewacht door betogers tegen de apartheid. De Springboks speelden in een zwembad, dat merkwaardig genoeg „Het Zwarte Plasje” heet. Demonstranten die het bad niet binnenkwamen, probeerden toeschouwers buiten over te halen de wedstrijd niet te gaan zien. Er werd een rookbommetje gegooid en een demonstrant werd gearresteerd, toen hij aan de achterkant van het bad over het hek probeerde te klimmen. Hij werd na verhoor weer vrijgelaten.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit de Volkskrant van 30 augustus 1971.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...