De Spice Girls brengen rond de 25e verjaardag van hun debuutsingle Wannabe een ep uit, meldt Billboard maandag. Op de plaat staat onder meer een remix van hun populaire hit, maar ook het nooit eerder uitgebrachte nummer Feed Your Love.

De ballad is het eerste liedje dat werd geschreven en opgenomen voor hun debuutalbum Spice, maar het nummer zou destijds als te uitdagend zijn gezien voor hun doelgroep. Daarom is besloten het nummer niet aan het album toe te voegen.

In plaats daarvan schreven de bandleden samen met Richard Stannard en Matt Rowe Wannabe, dat de eerste single voor de band werd.

In 2016 lekte al een fragment van Feed Your Love uit, maar het nummer zal op 9 juli voor het eerst in zijn geheel te beluisteren zijn. Het liedje staat op een speciale ep die ter ere van de 25e verjaardag van Wannabe (dat uitkwam op 8 juli 1996) wordt uitgebracht. Op de ep staan ook twee remixen van de single, plus de demoversie.

De Spice Girls zijn van plan het jubileum van Wannabe ook te vieren met een nieuwe tournee, zo vertelden ze eerder. Vanwege de coronapandemie zijn er echter nog geen concerten geboekt. Net als tijdens hun vorige tour zal Victoria Beckham thuisblijven. De overige vier leden Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton en Melanie Brown doen wel mee.

De meidengroep werd in 1994 opgericht en ging in 2000 uit elkaar. Daarna kwamen de zangeressen toch weer een paar keer bij elkaar. In 2007 brachten de Spice Girls voor het laatst een single uit: Headlines (Friendship Never Ends).

Bron: NU.nl/ANP