Diana Ross brengt binnenkort haar eerste album in vijftien jaar uit en haar eerste met nieuwe muziek sinds 1999.

De plaat krijgt de titel Thank You en is volledig ontstaan tijdens de lockdown. Verschillende popproducers werkten eraan mee, onder wie Jack Antonoff, bekend van zijn samenwerkingen met Taylor Swift, Lana Del Rey en Lorde. Het album bevat in totaal dertien liedjes en moet in de herfst uitkomen. Donderdag verschijnt de eerste single als voorloper.

“Deze collectie van liedjes is mijn cadeautje voor jullie, gemaakt met veel liefde. Ik ben ongelofelijk dankbaar dat ik de kans heb gekregen deze heerlijke muziek op te nemen. Ik draag dit album op aan jullie allemaal, mijn luisteraars”, aldus Ross (77) in een verklaring.

Thank You is Ross’ 25e album en het eerste sinds I Love You uit 2006, waarop covers van liefdesliedjes stonden. In 1999 verscheen haar laatste originele plaat Every Day Is a New Day.

Als solomuzikant en als lid van The Supremes scoorde Ross gedurende haar carrière talloze hits. Wereldwijd verkocht ze meer dan 100 miljoen platen. In 1993 werd ze in het Guinness Book of Records opgenomen als succesvolste vrouwelijke muzikant ooit.