Een hacker heeft gegevens gewist van verschillende mensen die in het bezit zijn van een harde schijf van Western Digital, meldt Motherboard.

Het gaat om de zogeheten My Book Live-harde schijven die tussen de 2 en 24 terabyte aan ruimte hebben om gegevens op te slaan. De schijven zijn standaard verbonden met het internet. Door een cloud-functie hebben gebruikers ook op afstand toegang tot hun gegevens.

Sommige eigenaren merkten de afgelopen week dat hun harde schijven ineens waren teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Daarbij zijn al hun opgeslagen gegevens verloren gegaan. Het terughalen van het opgeslagen materiaal is niet mogelijk.

Volgens Western Digital is de hacker de cloud-functie binnengedrongen. Vervolgens zou de persoon ervoor hebben gezorgd dat een onbekend aantal harde schijven werd gereset.

Het bedrijf zegt de zaak te onderzoeken. Intussen raadt Western Digital mensen aan om de betreffende harde schijven niet meer met het internet te laten verbinden.