Spelmoment in het Feyenoordstadion tussen Nederlands elftal en Karlsruhe SC, 1956

 Uit het Vrije Volk van 6 september 1956:
Het heeft geen zin de dingen zacht te zeggen: de 4-3 overwinning die het voorlopig Nederlands elftal gisteren in het feijenoordstadion op Karlsruhe s.c. behaalde, schenkt geen vertrouwen. De verdediging —in het vorig seizoen onze trots— is met uitzondering van De Munck volkomen uit vorm. Stopperspil Van der Hart heeft geen conditie, linksback Kuys mist zelfvertrouwen en linkshalf Notermans elk maatgevoel. Een prettige noot na deze sombere aanhef is de rentree in grootse stijl van twee spelers: midvoor Cor van der Gijp, die een subliem doelpunt scoorde, en Rinus Schaap, die na de rust de halflinie weer karakter gaf
Ditmaal dus niet zo heel veel zorgen om de ‘ voorhoede. Weliswaar werd de stunt van t.c-lid Pelikaan om de Willem II-er De Wit als linksbinnen op te stellen, een pure mislukking, maar dat stond eigenlyk reeds by voorbaat vast. De Wit, die vorig seizoen nog amateur was, is nog niet rijp voor vertegenwoordigend voetbal. Hy moet er zich maar niet te veel van aantrekken. Schouten viel na de rust voor hem in en had kennelyk opdracht zoveel mogelyk terug te komen. Daardoor bereikte hy zyn normale spelpeil niet.
Nee, voor de linksbinnenplaats komt slechts één speler in aanmerking: Abe Lenstra. Ongetwijfeld zal hij zondag tegen Elinkwijk (voor de zoveelste keer!) getest worden, maar dat lijkt louter een formele kwestie, want men kent nu Abe’s capaciteiten zo langzamerhand heus wel!
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 6 september 1956.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...