Videobeldienst Zoom brengt een verbeterde versie van zijn app uit voor Chrome OS. Deze komt beschikbaar voor Chrome OS versies vanaf v91, schrijft Zoom vrijdag. De app is vanaf dinsdag te downloaden in de Google Play Store.

De nieuwe app maakt gebruik van progressieve webapplicatie-software (PWA), wat betekent dat de app gebruik maakt van de technologie van een webbrowser. Hierdoor werkt de gebruiker altijd met de nieuwste versie van de app en neemt de software minder geheugenruimte in beslag.

De huidige Zoom-app voor Chrome OS heeft niet alle functies die Windows- en Mac-versies wel hebben. Zo kan de gebruiker geen audio delen met andere gebruikers tijdens het schermdelen. De whiteboard-functie ontbreekt ook. Zoom zegt dat beide functies in het komende half jaar worden uitgerold voor de verbeterde Chrome OS-versie.