De Boekhorststraat, 1975

De Boekhorststraat gezien vanonder het Hofpleinlijnviaduct, 1 december 1975.
De Boekhorststraat is vernoemd naar Vranck van den Boeckhorst. Na het overlijden van Jacob Beukel van Wedena of Weena werd Vranck van den Boeckhorst, gehuwd met Meijne, dochter van Ghisebrecht Bokel en zuster van Jacob, door de heer van Putten op 22 mei 1447 met Weena beleend. De huidige Boekhorststraat ligt ongeveer op dezelfde plaats als de vooroorlogse straat van die naam.
Het Hofpleinlijnviaduct (ook wel de De Hofbogen) is een 1,9 kilometer lang buiten gebruik gesteld spoorwegviaduct in Rotterdam-Noord. Op 1 oktober 1908 werd het in gebruik genomen als onderdeel van de eerste elektrische spoorlijn van Nederland, de Hofpleinlijn van Rotterdam Hofplein naar Scheveningen. Tot 16 augustus 2010 reed RandstadRail over het viaduct.
De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...