Drukte op, waarschijnlijk, de Lijnbaan tijdens de Binnenstadsdag, 1976

Uit het Vrije Volk van 22 mei 1976:
De Hammonds in Rotterdam: een van de vele stunts die vandaag de feestvreugde in Rotterdam verhogen tijdens de viering van de: Binnenstadsdag ’76. Peter en Jennifer delen handtekeningen uit. Samen met Clare, Paul en Bill uit de Engelse televisieserie liepen zij vanochtend over de vernieuwde Coolsingel (opknapkosten ruim zes miljoen gulden).
Honderden ideeën die.Rotterdammers opperden voor de verlevendiging van de binnenstad zijn tentoongesteld in het stadhuis. Tientallen beroepsartiesten, amateurverenigingen en andere instellingen doen vandaag hun best om Rotterdams centrum op te vrolijken. Allemaal in het kader van Binnenstadsdag ’76, een initiatief van het gemeentebestuur om de bevolking meer te betrekken bij de aankleding van de binnenstad.
De actie vloeit voort uit een initiatief dat Het Vrije Volk vorig jaar hield voor verfraaiing van de Laurensplaats. Geen C’70 vandaag, wel een poging van Rotterdam om de verwarming van het kille stadshart in discussie te brengen.
De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 22 mei 1976.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...