Snelheid op Haringvlietbrug verlaagd naar 50 km/u, rijplaten dreigen los te komen

Auto’s mogen de komende tijd nog maar met 50 kilometer per uur over de Haringvlietbrug rijden. Ook heeft het verkeer nog maar één rijstrook per rijrichting. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur besloten vanwege veiligheidsredenen.

De brug moet gerenoveerd worden, omdat klemmen en rijplaten los dreigen te komen. Dat is gevaarlijk voor zowel het autoverkeer als de scheepvaart, maar de nodige renovatie kan pas in 2023 plaatsvinden.

Op dit moment is de maximum-snelheid op de brug nog 100 kilometer per uur. Rijkswaterstaat verwacht dat de snelheidsverlaging, en het besluit om het verkeer nog maar over één rijstrook te laten rijden, leidt tot fors meer files.

Die komen waarschijnlijk vooral op de A29 (de snelweg die over de Haringvlietbrug gaat) en op de A16 (uitvalsweg). De Haringvlietbrug verbindt knooppunt Hellegatsplein met de Hoeksche Waard.

De problemen met de Haringvlietbrug spelen langer. In mei werd al besloten dat de brug nog maar een keer per week zou worden geopend in verband met de status van het wegdek. Hoge recreatieschepen hebben vooral last van die maatregel.

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...